Týmové porady a plány pro rok 2022

V prosinci 2021 jsme se konečně mohli začít scházet. Zahájili jsme porady a tím obnovili pravidelnou činnost našeho širšího týmu Volím Tachov.

Užší tým Volím Tachov se v době pandemie scházel pravidelně v rámci možností osobně nebo on-line, protože práce v zastupitelstvu a ve výborech přerušit nejde. Ale snahu o kontinuální porady všech 21 lidí a pořádání sousedských setkání, nám poslední dva roky hatila covidová krize. Nyní se konečně blýská na lepší časy a my jsme se pilně pustili do práce.

Na pravidelných poradách probíráme věci týkající se voleb, jako je kandidátka, program nebo sběr podpisů na petici, která je nutná, abychom se vůbec mohli účastnit voleb jako nezávislé sdružení. Zejména se ale zabýváme aktuálním děním, které se týká našeho města.

Nyní je to uprchlická krize v souvislosti s invazí na Ukrajině. Myslíme ale i na budoucí hrozby a výzvy, jako jsou drahé ceny energií a surovin, místa ve školkách, nedostupné bydlení, zdravotnictví, bezpečnost ve městě a další. Hledáme efektivní řešení, která vám brzy představíme v aktualizovaném programu.

Nutná jsou také večerní školení a semináře, na kterých se detailněji seznamujeme s jednotlivými tématy. Všechny naše členy svědomitě připravujeme na jejich možnou budoucí roli v zastupitelstvu a radě města. Víme, jak je důležité, aby na těchto místech pracovali kompetentní lidé, kteří vědí, co mají dělat a jsou schopni spolupráce napříč městem.

Nejvíc nás ale baví příprava akcí pro naše sousedy a přátele. Už se moc těšíme na osobní setkání, třeba na Čarodějnicích 30. dubna na Vysoké.

Buďte na příjmu, už brzy se dozvíte více. Sledovat nás můžete také na Facebooku.

Mgr. Vendula MACHOVÁ
2. Místostarostka města Tachov (*26.1.1987)
Členka SmeTu
Více informací
MOJE MĚSTO MI NENÍ LHOSTEJNÉ, VOLÍM TACHOV
Taky vám není jedno, co se v našem městě děje a chcete, aby byl váš názor slyšet? Napište nám svoje náměty a postřehy. Všechny si přečteme a případně dáme rovnou podnět k řešení.